OM KLUBBEN

Färnebo Eagles BBK bildades den 1 september 2016 och har Österfärnebo i sydligaste Gävleborgs län som hemort. Fina och nybyggda Tallhallen på samma ort är klubbens hemmahall. Initiativet till att dra igång en basketklubb i området togs av Thomas Lönnström som är nyinflyttad på orten och som varit aktiv som ungdomscoach inom basketboll på elitnivå i nästan hela sitt vuxna liv och något som han gärna fortsätter med.

Klubben kommer att satsa helhjärtat på att försöka väcka ett basketintresse till liv på orten. Vi vänder oss nu till barn i förskole- och lågstadieålder, såväl flickor som pojkar som vill komma och prova basket och vårt mål är först och främst att få alla att upptäcka hur kul det är med basket. Dessutom vill att ge våra spelare en bra fostran och goda basketkunskaper för att kunna spela på högre nivå i framtiden.

Österfärnebo är en liten ort i de sydligaste delarna av Sandvikens kommun tillika Gävleborgs Län. Klubbens revir sträcker sig dock längre än så och det är ett måste för att vi skall kunna etablera oss på basketkartan. Området kan tyckas stort men faktum är att alla orter som ingår i vårt s k revir har inte mer än ca 20 minuters resa till hemmahallen och träningshallen i Österfärnebo. Till dessa orter hör Tärnsjö i söder och Årsunda i norr. Horndal i väster till Hedesunda i öster. Detta innebär att vi räknar in orter i hela fyra kommuner (Sandviken, Avesta, Gävle och Heby) till vårt verksamhetsområde eller revir som vi själva brukar kalla det. Dessa kommuner ligger i tre olika län. Gävleborgs, Dalarna samt Uppsala län. Med endast ca 6 000 invånare i verksamhetsområdet kommer Eagles sannolikt aldrig att bli någon storklubb, men vi kommer trots det att ha höga ambitioner med den verksamhet vi får igång. Självklart är man välkommen till oss även om man bor utanför vårt verksamhetsområde.

karta