Nu summerar vi och planerar inför nästa säsong

Säsongen 2016/17, klubbens första säsong någonsin, är knappt avslutad innan planeringen inför nästa är i full gång. Morgondagen är en viktig dag för oss då träningstiderna för nästa säsong i Tallhallen skall fördelas och detta gör kommunen genom att kalla de aktuella klubbarna till ett fördelningsmöte där man skall försöka komma överens. Och det är just detta möte som äger rum i morgon. Det kommer att ske stora förändringar nästa säsong. Vår äldsta åldersgrupp, 2007, hoppar nu upp en nivå när det gäller EB i och med att de börjar i ÅK 4, och detta innebär att fler regler börjar gälla när de spelar match och matchtiden blir 6×5 minuter. Dessutom innebär det att man börjar skriva protokoll i samband med matcher, så det är lite nytt för dem. Dessutom kommer dessa grupper att börja träna två pass per vecka och varje pass kommer hädanefter att vara 1,5 timma.

Det kommer även att ske stora förändringar på tränarfronten. En del av våra lag kommer att få nya tränare men vilka lag det berör och vilka de nya tränarna är går vi inte ut med innan allt är 100% klart och detta kommer det att bli inom den närmaste veckan.

Det är snart dags för säsongsavslutningen och denna kommer att äga rum onsdagen den 7 juni kl. 18.00. Vi samlas då utanför Tallhallen och självklart är alla föräldrar välkomna. Vi kommer att bjuda på förtäring och ha lite annat skoj för oss så ta gärna på er oömma kläder för säkerhets skull.

Jag vill även ge en hint om nästa säsongs första EB-omgång i Tallhallen. Den kommer att äga rum söndagen den 1 oktober och kommer att pågå precis som senast, från kl. 09-16. Alla lag kommer att ha EB minst en gång i månaden under nästa säsong och detta blir den första. Vi räknar med att arrangera 2 st EB-omgångar per termin i Tallhallen. De övriga EB-omgångarna kommer att arrangeras av vår systerförening Östervåla Buzzards. Sedan är det inte alls omöjligt att vi åker på andra EB-omgångar också.

Våra äldsta lag (2007/08 flickor och pojkar) kommer under nästa säsong att erbjudas möjligheten att åka på basketturnering under våren 2018. Tillsammans med systerföreningen Östervåla Buzzards har vi planer på att hyra en storbuss och åka ner till Eskilstuna Basket Cup som spelas i slutet av april. Turneringen spelas från fredag till söndag och mer info kommer i höst. Anmälan bär vara inne runt den 15 september så vi kommer att gå ut med info om detta omedelbart när vi drar igång i höst. Det här är Sveriges mest populära basketturnering och anmäler man sig inte direkt när anmälningstiden öppnar, finns det jättestor risk att man inte får plats. Självklart får föräldrar följa med, och det finns arrangerade boendealternativ även för er, även om det kanske inte blir tillsammans med lagen som ni kommer att bo.

Planen är även att vi skall ta rejäla krafttag när det gäller spelarrekrytering i höst. När skolorna startar kommer vi att bege oss ut i skolorna och hålla basketlektioner och dela ut information för att locka fler spelare till våra träningsgrupper. Vi vet av tidigare erfarenhet att denna typ av rekryteringsarbete brukar slå mycket väl ut.

Vi summerar nu vår första basketsäsong och man kan inte vara annat än belåten. Vi har fått igång fyra ungdomslag och vi har fått föräldrar intresserade och ni har verkligen hjälpt till på ett bra sätt. Nu skall vi se till att både klubben och våra lag fortsätter att ha kul, men även blir bättre och bättre för varje säsong som går och även om vi troligtvis aldrig kommer att bli Sveriges största basketklubb, så kommer vi att kunna vara grymma på det vi gör med den förhållandevis lilla verksamhet vi kommer kunna ha med våra spelare från Hedesunda, Årsunda, Horndal, Gysinge och Österfärnebo. Och när Alliansföreningen mer och mer kommer in i bilden framöver, hoppas vi såklart att vi får med många spelare från Färnebo.

Är du intresserad av att engagera dig i Eagles till hösten? Vi välkomnar alla krafter till klubben och alla kan bidra på sitt sätt, i stort och smått. Vi kommer att erbjuda utbildning om man är intresserad av att lära sig mer om basket och regler. För den som vill ta det ännu lite längre kommer vi att arrangera utbildning för nya tränare och nya domare. Men det är inte bara tränare och domare som behövs. Vi behöver ju även hjälp att tillsätta fler poster i styrelsen och ett årsmöte kommer att hållas i höst. Kanske vill du bli klubbens EB-ansvarige? Klubbens sponsoransvarige?

Det är bara att ta kontakt om du vill vara med.

Vi ses på säsongsavslutningen den 7 juni.

GO EAGLES!!

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*