Klubben växlar nu upp och skall göra allt ännu bättre…

Det är med stolthet vi kan presentera vår coachtrojka inför säsongen 2017/18. Vi får nu in hela fem nya coacher i klubben och en del har lite mer basketerfarenhet än andra men det viktigaste är att samtliga brinner för det de gör och har viljan att utvecklas.

Lasse Davidsson tar över Flickor 07/08 och kommer att assisteras av Maria Lindhoff (förälder med ledarerfarenhet inom handboll) Lasse som bor i Kungsgården utanför Sandviken är idrottslärare på Bessemergymnasiet och är steg 3-utbildad både som coach och domare. Nu är det ett tag sedan Lasse var aktiv inom basketen men han har skördat fina framgångar med tidigare ungdomslag i klubbar i både Stockholm och Gävle.

Christian Blue är amerikanen som tar över Pojkar 07/08 och som har fått sin basketfostran i Indiana, USA. Chris flyttade till Sverige med sin svenska fru för ca tre år sedan. Han har spelat basket i ca tio år och tar nu ytterligare ett steg i sin coachkarriär. Christian ansvarade förra säsongen för klubbens pärongrupp. Han kommer att assisteras av Ammi Sjölund som även hon har tidigare ledarerfarenheter inom idrotten.

Erik Engvall är föräldern, fotbollstränaren, mannen, myten, legenden och en fantastiskt positiv kraft som tar över Pojkar 09/10. Erik har, precis som flera andra föräldrar, redan gjort stora och bra insatser för klubben och det är med glädje vi nu även får honom som ledare i klubben. Erik kommer att assisteras av Ove Andersson som även förra säsongen var med kring detta lag.

Thomas Lönnström behåller alltså bara ett lag i klubben nästa säsong och det är Flickor 09 där han kommer att assisteras av Erik Engvall som har en dotter i laget. F09 som har en stor andel spelare från grannorten Hedesunda kommer att börja träna två pass per vecka, detta på prov och sedan får vi utvärdera hur det fungerar efter ett tag.

Vi skall även ta tillfället i akt och informera om att säsongens första arrangemang i Tallhallen i form av en EB-omgång för flickor och pojkar födda 2006-2010 går av stapeln söndagen den 8 oktober 09:00 – 17:00 och då hoppas vi att fler kan hjälpa till i kiosk m m.

Här är allt du behöver veta inför nästa säsong. Vill någon börja spela basket så är det bara att dyka upp på en träning. Alla är välkomna.

Flickor 07/08

Headcoach: Lasse Davidsson
Assist: Maria Lindhoff

Måndagar 18:30 – 20:00 TALLHALLEN
Fredagar (tid fastställs i augusti men vi kommer att försöka lägga den så tidigt som möjligt)

Pojkar 07/08

Headcoach: Christian Blue
Assist: Ammi Sjölund

Måndagar 17:00 – 18:30
Torsdagar 16:30 – 18:00

Flickor 09/10

Headcoach: Thomas Lönnström
Assist: Erik Engvall

Tisdagar 18:00 – 19:30
Torsdagar 18:00 – 19:30

Pojkar 09/10

Headcoach: Erik Engvall
Assist: Ove Andersson

Söndagar 17:00 – 18:30

Herr- & Dammotion

Ansvarig: Christian Blue

Torsdagar 19:30 – 21:00

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*