“Det här är Österfärnebo”

Färnebo Eagles har nu arrangerat sin första EB-omgång hemma i Tallhallen och det blev inte en EB-omgång som man är van vid eftersom vi inte hade så många deltagande lag (12 st) och vi spelade bara på en plan och man brukar ju normalt spela på minst två planer samtidigt. Jag tror dock att det var en lagom nivå att börja på och allt flöt på precis som det skulle.

Systerklubben Östervåla Buzzards deltog med sex lag som spelade matcher för första gången också hade vi Västeråsklubben Aros på besök med ett blandlag för 06 och 07:or. Klubben ordnade med cafeteria i skolans matsal som var mycket välbesökt och stundtals var det ett riktigt hårt tryck och kön ringlade sig ända ut i foajen.

Både spelare och föräldrar ställde upp och jobbade i kiosken och stundtals var trycket hårt.

Jag vill tacka alla som hjälpte till under dagen och framför allt våra Eagles-föräldrar som stod för imponerande insatser. Jag har faktiskt aldrig varit med om en sån fin uppslutning från en föräldragrupp tidigare. De fixade precis allt runtikring och superlativen blir många när man nu skall summera dagen.

“- Sköt basketen du så tar vi hand om det här”, fick jag höra på ett tidigt stadium och man blev alldeles varm inombords. Jahapp, då gör jag väl det, tänkte jag och jag kände direkt att det här fixar dem galant! Föräldrarna tog över ansvaret för cafeterian med planering, inköp, skyltar och allt vad det innebär. De som inte kunde närvara under dagen ställde upp och bakade, vilket man organiserade fint via Facebook. Också tejpade man linjer i hallen, fixade musik, samordnade med skolans vaktmästare och ställde i ordning bänkar och bord och sponsorflagga o s v. Man fick även med sig den lokala ICA-handlaren som sponsor och det är första gången jag är med och arrangerar en EB-omgång där jag på matchdagen kommer till ett dukat bord. Jag vill bara säga att ni är fantastiska. Man blir nästan rörd när man sitter och skriver det här och jag vet inte hur man skall kunna uttrycka sig för att visa hur viktigt detta är och hur tacksam jag är för det ni gör.

När jag efteråt försökte tacka en av föräldrarna för sitt engagemang fick jag till svar; – Det här är Österfärnebo, här ställer vi upp, och han fick medhåll av en till förälder som fortsatte;
– Vi är ju inte vana vid att få något gratis här ute och vi tycker ju att det är kul när det händer något på bygden, så det är klart att vi ställer upp. Det var även folk som hjälpte till som inte har något med klubben att göra, mer än att man bor på orten.

Vi fick även beröm av flera av besökarna som tyckte att det var ett bra arrangemang och att det var hur kul som helst att titta på basket, vilket de flesta gjorde för första gången. Man kan inte vara annat än nöjd och stolt som klubbledare denna dag.

DESSUTOM var det fantastiskt kul att det redan efteråt pratades i termer som “nästa gång så…”. Det känns som att basketen kommer att överleva länge i Österfärnebo, trots en del kraxande olycksfåglar som sett basketen som en dagslända. Ni har så fel!

Nu tar vi sommarlov från basketen och det enda som återstår just nu är klubbavslutningen. Vi återkommer med information om detta så snart allt är spikat och klart.

GO EAGLES!

Thomas Lönnström
ordförande

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*