Klubbens äldsta lag läggs ner

Det är med sorg i hjärtat som styrelsen idag måndag beslutat sig för att lägga ner vårt äldsta flicklag, födda 2006/07/08 då underlaget inte längre finns. Redan tidigt på säsongen stod det klart att flera spelare skulle välja att sluta och klubben gjorde allt för att behålla dem, men lyckades inte. Vi har varit på värvningsturné runt om i verksamhetsområdet och skolorna i Horndal och Hedesunda har besökts, men dock med alltför magert resultat. Vi kan inte ha ett lag bestående av endast fem spelare.

Lyckligtvis har vi andra alternativ för de som vill fortsätta spela basket och de lämnas inte vind för våg. Detta faktum har ändå gjort beslutet lättare att ta och det är just samarbetet mellan Raptorsklubbarna som nu gör detta möjligt. De två 07:or som finns kvar erbjuds plats hos Östervåla Buzzards lag i samma ålder medan de yngre slussas in i Eagles F09-lag.

Coach Lasse Davidsson har också fått ett nytt uppdrag och tränar nu Flickor 06 i Sandviken Seahawks och även för Lasse blir det såklart skönt att slippa resorna mellan Kungsgården och Österfärnebo flera gånger i veckan.

Vi hoppas nu att de tjejer som funnits kvar vill fortsätta med basket i sina nya lag och ser detta som en ny utmaning. Klubben kommer nu snabbt att göra nyrekryteringar inom andra ålderskategorier och då det visat sig finnas ett stort intresse för pojkar att börja spela basket hos oss kommer vi att göra ett försök att få igång detta så snart som möjligt. Eagles kommer inte att lägga sig ner och dö bara för att vi tappar ett lag utan kämpar vidare på den inslagna vägen.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*