Klubbens äldsta till Eskilstuna

Den här säsongen kommer klubben att erbjuda våra två äldsta lag att få deltaga i en av Sveriges mest populära ungdomsbasketturneringar, Eskilstuna Basket Cup 2018. Som man förstår av turneringsnamnet så spelas turneringen i Eskilstuna och under perioden 27-29 april 2018. För Färnebo Eagles handlar det alltså om våra pojkar födda 2007 och vårat flicklag i samma ålder.

Planen är att lagen åker med gemensam buss på fredageftermiddagen/tidig kväll och kommer hem på söndagkvällen. Även systerklubben Östervåla Buzzards lag i samma ålder kommer att erbjudas möjligheten att åka på turneringen och vi kommer att dela buss. Det blir alltså två övernattningar i Eskilstuna. Vi kommer att få bo i klassrum på hårt underlag och måltider serveras i skolmatsal. Förutom flera matcher per dag så finns det även möjlighet att få gå på det stora turneringsdiscot och besöka Parken Zoo m m. Föräldrar är välkomna att följa med på bussen till en kostnad av 350 kr, men får ordna med eget boende i Eskilstuna. Vi behöver även en eller ett par föräldrar som kan vara med och bo med spelarna på skolan.

Att få åka på turnering är en fantastisk upplevelse och brukar vara det roligaste på hela basketsäsongen och i år vill vi alltså erbjuda våra äldsta denna möjlighet som en sorts avslutning på säsongen. Turneringen ligger långt fram i tiden men vi måste gå ut med detta redan nu och man måste bestämma sig snabbt om man skall följa med eller ej, eftersom platserna i turneringen tar slut i ett nafs, så fort anmälan är öppen. Vi har alltså inte så gott om tid på oss att fundera och vi vill inte chansa och anmäla ett lag till turneringen då vi inte får pengarna tillbaka om vi inte får ihop ett tillräckligt antal spelare och inte kan deltaga. Självklart vill vi att så många som möjligt i varje lag skall följa med då detta är en bra grej för laganda och sammanhållning o s v, men ett absolut minimum för att deltaga är åtta spelare och så fort vi får in åtta anmälningar från ett lag så anmäler vi laget till turneringen.

Grundkostnad för varje spelare är 1295 kr inkl bussresa, logi, mat och andra aktivieteter i Eskilstuna. Varje spelare måste betala en första avgift på 845 kr senast den 31 januari 2018. Resterande summa 450 kr skall betalas senast den 15 april 2018. Vi kommer att ha ett föräldramöte inom kort och då kommer vi att informera mer om turneringen men vi måste ha in din anmälan redan nu. Vi kommer inom kort att mejla denna info samt instruktioner för hur man anmäler sig till turneringen.

Har du några frågor så kontaktar du Thomas Lönnström på telefon 073-9926260 eller via mejl thomas.lonnstrom@gmail.com

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*